おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ジャガイモの団子おしるこ

2023年01月12日 | 日記

ジャガイモの団子おしるこ

今、新じゃが芋がとても美味しい・・こんな美味しい食べ方がある。お餅の様な不思議な食感、皆さん挑戦してみて下さい。

   

①ジャガイモ2~3個(大)を電子レンジで柔らかくし、

皮をむき、片栗粉100g入れ均一になるよう練る。

*ビニール袋に入れて練る方法も良い

②①を適当な小判形に丸め、沸騰した湯の中に2~3分茹でると浮いて来るので引き上げる。

③②をおしるこの中に入れ抱き上がり。

電子レンジの代わり蒸しても・茹でても良い。ポテトサラダを作るときの残りジャガイモを使うのも良い。

*この団子はおしるこや鍋ものに入れても美味しい。

* Potato dumplings

Now, new potatoes are very delicious... there is such a delicious way to eat them.  The mysterious texture like mochi, please give it a try.

  

①Soften 2~3 potatoes (large) in the microwave,

Peel and knead 100g of potato starch so that it is uniform.

* It is also good to put it in a plastic bag and knead it.

➁Roll ① into an appropriate small shape and boil it in boiling water for 2~3 minutes to float, so pull it up.

③➁Put it in this and hug up.

It can be steamed or boiled instead of a microwave. It is also good to use leftover potatoes when making potato salad.

* This dumpling is delicious even if you put it in a hot pot or hot pot.

 

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