ジャガイモの団子おしるこ
今、新じゃが芋がとても美味しい・・こんな美味しい食べ方がある。お餅の様な不思議な食感、皆さん挑戦してみて下さい。
①ジャガイモ2~3個(大)を電子レンジで柔らかくし、
皮をむき、片栗粉100g入れ均一になるよう練る。
*ビニール袋に入れて練る方法も良い
②①を適当な小判形に丸め、沸騰した湯の中に2~3分茹でると浮いて来るので引き上げる。
③②をおしるこの中に入れ抱き上がり。
電子レンジの代わり蒸しても・茹でても良い。ポテトサラダを作るときの残りジャガイモを使うのも良い。
*この団子はおしるこや鍋ものに入れても美味しい。
* Potato dumplings
Now, new potatoes are very delicious... there is such a delicious way to eat them. The mysterious texture like mochi, please give it a try.
①Soften 2~3 potatoes (large) in the microwave,
Peel and knead 100g of potato starch so that it is uniform.
* It is also good to put it in a plastic bag and knead it.
➁Roll ① into an appropriate small shape and boil it in boiling water for 2~3 minutes to float, so pull it up.
③➁Put it in this and hug up.
It can be steamed or boiled instead of a microwave. It is also good to use leftover potatoes when making potato salad.
* This dumpling is delicious even if you put it in a hot pot or hot pot.