初心者でも作れるミートパイ
ミートパイといえば、パイ生地にひき肉を入れて焼き上げたイギリスの伝統料理。
2人分
冷凍市販品のパイシート4枚(2枚)・卵黄1個分・ひき肉(ミンチ)150g・玉ねぎ1/2・にんじん小1個分・小麦粉大さじ1・粉チーズ適量。
①フライパンにサラダ油を熱し、中火でみじん切りの人参・玉ねぎ等の野菜を炒める。
②ひき肉を加えて、ケチャップ大さじ1・ウスターソース大さじ1/2・塩・こしょ少々を入れ味を整え粉チーズを混ぜる。
③最後に小麦粉をふり、軽く混ぜて火を止める。
④パイシートの上に③を二等分して、蓋をして周りの表面に黄身をぬる。
⑤表面に黄身を塗ったら、オーブンで200℃で25~30分焼いて出来上がり。
*リンゴを入れるのも良い。
Meat pie that even beginners can make
Speaking of meat pie, it is a traditional British dish baked with minced meat in the pie dough.
2 people
Frozen Commercially available 4 pie sheets (2 pieces), 1 egg yolk , 150 g minced meat (mince), 1/2 onion, 1small carrot, 1 tablespoon flour , appropriate amount of powdered cheese.
①Heat salad oil in a flaipan and fry chopped carrots, onions and other vegetables over medium heat.
➁Add the minced meat, add 1 tablespoon of ketchup, 1/2 tablespoon worcestershire sauce, salt, a little pepper, and mix in the powdered cheese.
③Finally sprinkle with flour, mix lightly and turn off the heat.
④Place ③ in two on a pie sheet, cover and wet the yolk on the surface around
⑤After applying the yolk to the surface, bake in the oven at 200°C for 25-30
* It is also good to put apples.