おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  かぼちゃ餅

2023年01月13日 | 日記

かぼちゃ餅

今、カボチャ、がとても美味しい・・こんな美味しい食べ方がある。かぼちゃの不思議な食感、皆さん挑戦してみて下さい。

      

①栗カボチャ500gの皮をむき茹で(柔らかいばい井は弱火で水分を飛ばすと良い)、片栗100g入れ均一になるよう練り、筒状に形を整える。 

   *電子レンジでも良い。

➁①を5~6mmの厚さに切り、バターかサラダ油で両面を焼き、お皿に盛り付け、だし汁・味噌・ラー油等好みのタレで食べる。

*中味に好みのえび・レンコン・銀杏等色々な物を組み合わせると良い。             

* Pumpkin mochi

Now, pumpkin is very delicious... there is such a delicious way to eat it.  The mysterious texture of pumpkin, please give it a try.

     

①Peel and boil 500g of chestnut pumpkin (it is better to remove the moisture over low heat for soft potholes), knead 100g of potato chestnuts so that they are uniform, and shape into a tube.

* Microwave oven is also good.

➁① Cut into 5~6mm thick pieces and use butter or salad oil Grill on both sides, serve on a plate, and eat with your favorite sauce such as dashi soup, miso, and chili oil.

* It is good to combine various things such as shrimp, lotus root, and gingko nuts with the contents.

      

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