おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  海老のクリームシチュー

2023年01月15日 | 日記

海老のクリームシチュー

ーズを入れることで濃厚なクリームシチュー

   

2人前

①じゃがいも50gは皮をむいて芽を取り除き、一口大に切る。人参50gは皮をむいて一口大に切り、玉ねぎ80gは薄切り電子レンジで柔らかくする。

②中火に熱したフライパンに有塩バター20gを溶かし、①を入れて炒める。

③海老150gと白ワイン大匙1を加え、海老に火が通ったら、薄力粉大匙2、小さじ1/3・黒こしょうふたつまみ・200ml牛乳200mlコンソメ顆粒小さじ1・15分程煮込み、とろみがついたらピザ用チーズ、粉チーズ大匙2を加えて弱火で加熱し、ブロッコリーを乗せ、チーズが溶けて全体に味がなじんだら、器に盛り付け完成。

Shrimp cream stew

Thick cream stew with cheese

  

  • people ago

50 g of potatoes peel and remove the buds and cut into bite-sized pieces. Peel 50g carrots and cut into bite-sized pieces, and 80g onions are thinly sliced and microwaved to soften.

②Melt20g of salted butter in a frying pan heated over medium heat, add (1) and stir-fry.

③Add 150g of shrimp and 1 large spoon of white wine, and when the shrimp are cooked, add 2 large spoons of plain flour, 1/3 teaspoon salt, and two pinches of black pepper. ・Simmer for about 15 minutes with 200ml water and 200ml milk 1 teaspoon consommé granules,  When it thickens, add pizza cheese and 2 large spoons of grated cheese, heat over low heat, put broccoli on top, and when the cheese melts and blends in with the taste, serve in a bowl.

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