ベジ肉じゃが(肉なし肉じゃが)
ベジタリアン(肉が食べられない人)のための肉じゃが、いわゆる精進料理です。
①じゃがいも・人参をひと口大に切る、玉ねぎを薄く切り電子レンジで柔らかく加熱。
②鍋底にサラダ油をひき、①・ピーマン・赤コンニャク・ハンペンを入れて炒める。
③焦げないように弱火にして、混ぜながら火が通るまで蒸し、だし汁醤油・みりん・酒・出汁・刻み生姜を加え、煮込んで最後にブロッコリーを加え出来上がり。
Veggie meat potatoes (meatless meat potatoes)
Meat and potatoes for vegetarians (people who cannot eat meat) are the so-called vegetarian dishes.
①Cut potatoes and carrots into bite-sized pieces, cut the onion into thin slices and heat softly in the microwave.
②Heat the salad oil on the bottom of the pan, add ①, bell pepper, red konjac, and hanpen, and stir-fry.
③Reduce the heat to low so as not to burn, steam until cooked while mixing, add dashi soup soy sauce, mirin, sake, dashi stock, chopped ginger, Simmer and finally add broccoli and voila.