白菜の塩糀漬け
塩糀をスーパーで買って来ました、白菜をまぶし漬物にしました。
①適当な大きさに切り、塩糀を袋の中で混ぜる。
②お皿に盛りブロッコリーなどを添える。
簡便な塩麹の作り方
麹は味噌製造しておられる店で1年中手に入る。
料理には食材に対し10%混ぜると美味しい、刺身に合わせるとか、お粥や野菜炒め・肉にまぶしておいて焼いとか、野菜サラダに使うのも美味しい。総ての料理のタレ、マヨネーズやその他のタレと合わせるのも良い。
手頭栗の塩麹の作り方
①麹200g・水200mℓを混ぜる。
②①を炊飯器に入れ2~3時間保温。
③②を取り出し、塩40gを混ぜ出来上がり。
*魚や肉用には塩30%(長期保存用)、野菜サラダや炒め物などには塩10%くらいの塩が辛くなくて良い。
*写真の麹は1kg807円(業務スーパー)。乾燥麹でも簡単に出来る。
Pickled Chinese cabbage in salt
I bought salt gouge at the supermarket, and sprinkled Chinese cabbage and pickled it.
①Cut into pieces of suitable size and mix salt digh in a bag.
②Serve with broccoli on a plate.
How to make simple salt koji
Koji is available all year round at miso shops.
For cooking, it is delicious if you mix 10% of the ingredients, it is delicious to match with sashimi, porridge, stir-fried vegetables, sprinkled on meat and grilled, and used in vegetable salads. It can also be paired with sauces, mayonnaise and other sauces for all dishes. Commercially available koji Ready-made salt koji
①Mix 200g of koji and 200ml of water.
②Put ① in a rice cooker and keep warm for 2~3 hours.
③Take out ②, mix 40g of salt, and voila.
* 30% salt (for long-term storage) for fish and meat, and about 10% salt for vegetable salads and stir-fries is not spicy.
* The koji in the photo is 807 yen per kg (business supermarket). It can be easily done with dried koji.