文旦の皮のジャム
文旦の皮の薄皮は苦いので取り除き、ミキサーやフードプロセッサーで細かくし、冷凍保存した物を取り出しジャムを作りました。
①種と薄皮を取り除いた皮をフードプロセッサーで細かくして電子レンジで保温して冷凍保存(500g宛)。
②①の皮500g(解凍する)。水600mℓ・砂糖200gを加え、混ぜながら炊きあげて(5~6分ほど)ミキサーで潰し出来上がり。
Bundan Skin Jam
The thin skin of bundan skin was bitter, so I removed it, cut it into pieces with a mixer or food processor, took out frozen and stored things, and made jam.
①The seeds and thin skin are finely sliced in a food processor and kept warm in the microwave for frozen storage (to 500 g).
②500 g of ①skin (defrost). Add 600 ml of water and 200 g of sugar, cook while mixing (about 5 to 6 minutes) and crush with a blender.