おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 文旦の皮のジャム

2021年09月02日 | 日記

文旦の皮のジャム 

文旦の皮の薄皮は苦いので取り除き、ミキサーやフードプロセッサーで細かくし、冷凍保存した物を取り出しジャムを作りました。

   

①種と薄皮を取り除いた皮をフードプロセッサーで細かくして電子レンジで保温して冷凍保存(500g宛)。

②①の皮500g(解凍する)。水600mℓ・砂糖200gを加え、混ぜながら炊きあげて(5~6分ほど)ミキサーで潰し出来上がり。

Bundan Skin Jam

The thin skin of bundan skin was bitter, so I removed it, cut it into pieces with a mixer or food processor, took out frozen and stored things, and made jam.

   

①The seeds and thin skin are finely sliced in a food processor and kept warm in the microwave for frozen storage (to 500 g).

②500 g of skin (defrost). Add 600 ml of water and 200 g of sugar, cook while mixing (about 5 to 6 minutes) and crush with a blender.

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