鰻ときゅうりの酢の物( 鰻ざく)
『鰻ざく(うざく)』は、うなぎときゅうりを合わせ酢などで味付けしたもの。ふっくら焼きたてのうなぎと、歯ごたえの良いきゅうりの酢の物は相性抜群。ウナギは高値となりましたが、この料理は沢山の人に小分けして食べられる
①きゅうり2本を2mm幅に薄くスライス、塩を振って5分程おき、砂糖 小さじ1・塩 少々・酢 大さじ1・しょうゆ 大さじ1/2混ぜる。
②うなぎは蒲焼1/2尾スーパで焼いたものを7mm幅に刻み。
③皿に①を盛りその上に②を乗せ出来上がり。
Eel and cucumber vinegar
"Eel Zai" is a combination of eels and cucumbers seasoned with vinegar. Freshly baked eel and chewy cucumber vinegar go well together. Eels are now overpriced, but this dish can be eaten in small part by many people.
①Thinly slice 2 cucumbers into 2mm widths, shake salt and let go for about 5 minutes , then mix 1teaspoonsugar , a little salt , 1 tablespoon vinegar , 1/2 tablespoon soy sauce .
②The eel is chopped into 7mm widths baked with 1/2 tail of kabayaki super .
③Put ① on a plate and ②on top.