タケノコのメンマ
材料を入れて煮るだけで、簡単に出来る。
メンマは元々、中国南部や台湾において、マチク(麻竹)を発酵させ食用としていた。
2人前
①冷凍保存の200gを1.5cm幅のくし切りに、根元は1cm幅の輪切りにしてから薄切り。軽く流水で水洗う、人参を細かく切る。
②ごま油大匙1で①入れて軽く炒める。
③水100ml・鶏ガラスープの素大さじ1/2・料理酒大さじ1/2・砂糖大さじ1/2・醬油大匙1/2・豆板醬少々を入れて中火で加熱。水気がなくなってきたらラー油1/2を加えてさっと炒め、火から下ろす。
④ 皿に盛り付けて糸唐辛子を乗せて完成。
Menma of Takenoko
Just put the ingredients in and boil it, and you can do it easily.
Menma was originally fermented and edible in southern China and Taiwan .
2 people in front
① Cut 200 g of frozen storage into 1.5cm wide slices, cut into 1cm-wide slices at the base, and then cut them thinly. Lightly wash with water, cut carrots into small pieces.
② Put sesame oil in 1 tablespoon ① and fry lightly .
③ 100 mlwater, 1/2 tablespoon chicken garasoup , 1/2 tablespoon cooking sake , 1/2 tablespoon sugar , 1/2 tablespoon 醬oil tablespoons 1/2・ bean board醬 a little and heated over medium heat. When the water is gone, add 1/2 of the oil and fry, then remove from heat.