おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 タケノコのメンマ

2021年09月08日 | 日記

タケノコのメンマ

  材料を入れて煮るだけで、簡単に出来る。

メンマは元々、中国南部や台湾において、マチク(麻竹)を発酵させ食用としていた。

2人前

冷凍保存の200gを1.5cm幅のくし切りに、根元は1cm幅の輪切りにしてから薄切り。軽く流水で水洗う、人参を細かく切る。

ごま油大匙1で①入れて軽く炒める。

100ml鶏ガラスープの素大さじ1/2・料理酒大さじ1/2・砂糖大さじ1/2・醬油大匙1/2・豆板醬少々を入れて中火で加熱。水気がなくなってきたらラー油1/2を加えてさっと炒め、火から下ろす。

④ 皿に盛り付けて糸唐辛子を乗せて完成。

Menma of  Takenoko

Just put the ingredients in and boil it, and you can do it easily.

Menma was originally fermented and edible in southern China and Taiwan .

2 people in front

①  Cut 200 g of frozen storage into 1.5cm wide slices, cut into 1cm-wide slices at the base, and then cut them thinly. Lightly wash with water, cut carrots into small pieces.

② Put sesame oil in 1 tablespoon ① and fry lightly  .

③  100 mlwater,  1/2 tablespoon chicken garasoup  , 1/2 tablespoon cooking sake , 1/2  tablespoon sugar , 1/2  tablespoon 醬oil tablespoons 1/2・ bean board醬 a little and heated over medium heat. When the water is gone, add 1/2 of the oil and fry, then remove from heat.

 

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