おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ノビルと茗荷のちりめんじゃこ炒め

2021年09月29日 | 日記

ノビルと茗荷のちりめんじゃこ炒め

ノビル(野蒜)の料理

山野など日当たりの良い土手などに普通に見られる多年草で、地中には小さな鱗茎(りんけい)があり丸く白い下部にはひげ根があり、全草にはネギのような芳香がある。今の季節は野山に沢山自生している、採取して来て色々な料理にすると良い。

ノビルはラッキョウやネギ、ニラ、ニンニクの仲間です。柔らかい葉っぱはヌタなど、どんな料理にも使える。根球は甘酢漬けや生でトンカツに添えるとかで美味しい。

     

ノビルと茗荷を細かく切る。

②サラダ油で①を炒め、塩・胡椒・醬油で味付けて最後にちりめんじゃこを加え出来上がり。

  Stir-fried nobil and cargo with       chirimeenjako Dishes by Nobil

It is a perennial plant that is usually found on sunny banks such as mountain fields, and there are small bulbs in the ground, a round white lower part with beard roots, and the whole grass has an onion-like fragrance. This season is home to a lot of wild mountains, so it's a good thing to collect and cook various dishes.

Nobil is a companion of rakkyo, leek, leek and garlic. Soft leaves can be used for any dish, such as nuta. The root bulbs are delicious with sweet and sour pickles or raw tonkatsu.

   

①Ovill and the cargo are cut into small pieces.  

② Fry ① in salad oil, season with salt, pepper and soy sauce, finally add the chirime bean jarko.

 

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