海老と椎茸を使ったアヒージョ
アヒージョは、スペイン語で文字通りには「小さなニンニク」、具体的には「刻んだニンニク」を表わす言葉であり、オリーブオイルとニンニクで煮込む、マドリード以南の代表的な小皿料理(タパス)の一種である。 ... カスエラ(耐熱の陶器)にて熱したオリーブオイルごと供される。
①冷凍エビ・ミックスベジタブルを解凍する。
②椎茸やエリンギは適当な大きさに切る。
③ニンニクは薄切り。
④オリーブオイルと細切り生姜、③を入れて、中火で香りが出るまで加熱し。
⑤海老やエリン・と椎茸を入れて、火が通るまで加熱して、塩こしょうで味を調え出来上がり。
*味付けにアンチョビソースや豆板醬を使うのも美味しい。
*季節の野菜ブロッコリーなどを使うのも良い。
アンチョビー・ソース
アンチョビー・ソースは,熟成した魚肉を砕して塩蔵の浸出液・糊料・香辛料を混和、加熱したヨーロッパ風魚醬(ぎよしよう)で、濃い塩味とおだやかなしおから様の風味がある。魚臭がするのでかくし味的に用いることが多く,バターに練りまぜてアンチョビー・バターにし,魚貝類のサラダや,まがいもののキャビア,卵ペーストなどの風味づけに使う。
Ajillo with shrimp and shiitake mushrooms
Ajillo is literally "little garlic" in Spanish, specifically "chopped garlic", and is a type of tapas that is typical of small plates south of Madrid stewed in olive oil and garlic. ... It is served with olive oil heated in casuela (heat-resistant pottery).
①Defrost frozen shrimp mixed vegetables.
②Cut shiitake mushrooms and eringi into appropriate sizes .
③Cut the garlic into thin slices.
④Add olive oil, chopped ginger, and (3) and heat over medium heat until fragrant.
⑤Add shrimp, erin and shiitake mushrooms, heat until cooked, season with salt and pepper, and you're done .
*It is also delicious to use anchovy sauce 醬 bean board and rice as a seasoning.
* It is also good to use seasonal vegetable broccoli.
Anchovy Sauce
Anchovy sauce is a European-style fish 醬 (grilled fish) mixed with leachate, glue, and spices of the salt storehouse by crushing the aged fish meat, and has a strong salty taste and a gentle salty flavor. Because it smells fish, it is often used for a taste, kneaded into butter and made into anchovy butter, and used for flavoring fish and shellfish salads, caviar of the fish and shellfish, caviar of the fish, egg paste, etc.