おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 海老と椎茸を使ったアヒージョ

2021年09月18日 | 日記

海老と椎茸を使ったアヒージョ

アヒージョは、スペイン語で文字通りには「小さなニンニク」、具体的には「刻んだニンニク」を表わす言葉であり、オリーブオイルとニンニクで煮込む、マドリード以南の代表的な小皿料理(タパス)の一種である。 ... カスエラ(耐熱の陶器)にて熱したオリーブオイルごと供される。

①冷凍エビ・ミックスベジタブルを解凍する。

②椎茸やエリンギは適当な大きさに切る。

③ニンニクは薄切り。

④オリーブオイルと細切り生姜、③を入れて、中火で香りが出るまで加熱し。

⑤海老やエリン・と椎茸を入れて、火が通るまで加熱して、塩こしょうで味を調え出来上がり。

*味付けにアンチョビソースや豆板醬を使うのも美味しい。

*季節の野菜ブロッコリーなどを使うのも良い。

アンチョビー・ソース

アンチョビー・ソースは,熟成した魚肉を砕して塩蔵の浸出液・糊料・香辛料を混和、加熱したヨーロッパ風魚(ぎよしよう)で、濃い塩味とおだやかなしおから様の風味がある。魚臭がするのでかくし味的に用いることが多く,バターに練りまぜてアンチョビー・バターにし,魚貝類のサラダや,まがいもののキャビア,卵ペーストなどの風味づけに使う。

      Ajillo with shrimp and shiitake    mushrooms

Ajillo is literally "little garlic" in Spanish, specifically "chopped garlic", and is a type of tapas that is typical of small plates south of Madrid stewed in olive oil and garlic. ... It is served with olive oil heated in casuela (heat-resistant pottery).

     

①Defrost frozen shrimp mixed vegetables.

②Cut shiitake mushrooms and eringi into appropriate sizes .

③Cut the garlic into thin slices.

④Add olive oil, chopped ginger, and (3) and heat over medium heat until fragrant.

⑤Add shrimp, erin and shiitake mushrooms, heat until cooked, season with salt and pepper, and you're done .

*It is also delicious to use anchovy sauce 醬 bean board and rice as a seasoning.

* It is also good to use seasonal vegetable broccoli.

Anchovy Sauce

Anchovy sauce is a European-style fish 醬 (grilled fish) mixed with leachate,  glue, and spices of the salt storehouse by crushing the aged fish meat, and has a strong salty taste and a gentle salty flavor. Because it smells fish, it is often used for a taste, kneaded into butter and made into anchovy butter, and used for flavoring fish and shellfish salads, caviar of the fish and shellfish, caviar of the fish, egg paste, etc.

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