おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 かぼちゃ餅

2021年09月25日 | 日記

かぼちゃ餅

おかずにはもちろん、おやつ感覚でもお召し上がれます。

  

2人前

➀かぼちゃ150gは種を取り皮を剥き、一口大に切り電子レンジで潰せるように加熱。

②柔らかくなったら潰し、片栗粉大さじ2・牛乳大さじ1・砂糖大さじ・1/2・塩ひとつまみを入れ混ぜ合わせ4等分に分け丸める。

③中火に熱したフライパンに有塩バター10gを入れて溶かし、②を焼く。

④両面に焼き目が付いたら、弱火にして、醤油大匙1・みりん大匙1・料理酒大匙1を入れて、アルコールが飛ぶまで絡め、火から下ろす。

⑤皿に盛り付けて完成。

*今回は何か野菜をと思い、ノビルを細かく切り混ぜました。 

Pumpkin Mochi

You can enjoy it not only as a side dish but also as a snack.

  

  • people in front

150g pumpkin, seed, peel, cut into bite-size pieces and cooked in a microwave oven.  

When it is  tender, crush, 2 tablespoons of potato starch , 1 tablespoon milk, 1 tablespoon of sugar, 1/2,  salt, mix and divide into quarters.  

③Melt10g salted butter in a fryingpan heated over medium heat and bake ②.

④When the grilled eyes are attached to both sides, put on low heat, soy sauce large 1, mirin large 1, cooking sake Large 1, entangled until alcohol flies ,  They take from the fire

Serve on a plate and you're done.

*This time I thought of some vegetables and cut the novir into small pieces.

 

コメント
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