おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 牛丼

2021年09月22日 | 日記

牛丼

 甘辛い煮汁を十分含んだ牛肉と、煮汁がたっぷりかかったごはんがよく合う。お好みで卵を乗せたり、一味唐辛子をかけても美味しく頂けます。

1人前

➀玉ねぎ1/2個は細かく切り・椎茸50g・人参・筍も細かく切り電子レンジ500w3分加熱。

②中火に熱したフライパンにサラダ油大匙1をひき、①を入れ中火で炒め、すき焼きのたれ・牛バラ肉200gを5cm幅に切ったものを煮る。

③ごはんを盛った丼に②を盛り付け、茹でブロッコリー・卵の黄身を添えて出来上がり。

*すき焼きのたれはスーパで簡単に手に入る。

*ご飯の代わりうどんでも良い。

 

Beef bowl

Beef with plenty of sweet and spicy broth goes well with rice with plenty of broth.  You can put eggs on them as you like, or add a little chili pepper.

person in front

1/2 onion is finely cut into small pieces, 50g shiitake mushrooms, carrots and bamboo shoots are also cut into small pieces and heated in a microwave oven for 500w3 minutes.

In a frying pan heated over medium heat, add 1 tablespoon of saladoil, add and fry over medium heat, and cook 200 g of suckuly grilled beef roses cut into 5cm-wide  pieces.

The rice bowl is served with and served with egg yolks.

*Sakiyaki sauce is easily

*Udon instead of rice is also good.

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