おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 簡単ポテトサラダ

2021年09月04日 | 日記

簡単ポテトサラダ

我が家の今年最後の収穫のキュウリを使いポテトサラダを作りました。

 

①ジャガイモ500g(メークイン・アンデスレッド・男爵など)の皮をむき電子レンジで500w5分加熱し茹でてさいころに切る。

②卵2個を茹でて潰す。

③人参・キュウリ・オクラなど、季節の野菜を赤・黄色・緑を配色する。

④①・②・③・ハムにマヨネーズを適量加え混ぜて出来上がり。

*味噌・胡椒を適量加えるのも好みにより随意。

*ピーマン・パブリカ・コーン・トマト・等季節の野菜を使うと良い。

potato salad

I made potato salad using cucumbers from our last harvest of the year.

  

①Peel 500g potatoes (mae quinn andesred barons, etc.) and heat in the microwave for 500w5 minutes and cut into boiling dies.

②Boil and crush 2 eggs.

③Color the seasonal vegetables such as carrots, cucumbers, and okra with red, yellow, and green.

④①, , Add an appropriate amount of mayonnaise to the ham and mix.

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