おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 素麺を使ったナポリタン

2021年09月16日 | 日記

素麺を使ったナポリタン

 スパゲティ界の人気者、ナポリタンをそうめんにアレンジししました。

   

1人前

①玉ねぎ1/4個の皮を剥き薄切りに、ピーマン1個のヘタとタネを取り千切りに、ソーセージ50gを斜め薄切り。

②鍋にお湯を入れて沸騰したら、そうめん100gを茹でる。

③茹でたそうめんをボウルに入れ、オリーブオイル大匙1と混ぜる。

④フライパンにバター10gを入れ、①を中火で炒めて塩こしょうをして火が通ったら、③とケチャップ大匙3を入れて混ぜながら炒める。

⑤器に盛り付けて、粉チーズ適量とパセリをかけて出来上がり。

Neapolitan with noodles

   

The popular sageti world of Neapolitan was arranged in somen.

  • person in front

Peel 1/4  onion, cut into thin slices, cut 1 pepper and seeds into pieces, and cut 50g sausages diagonally.

Put hot water in a saucepan and boil it, then boil 100g  somen .

Put the boiled somen in a bowl and mix with 1 tablespoon of olive oil .

Put10 g of butter in a fryingpan, fry ① over medium heat, salt and pepper, and when it is cooked,stir-fry with ③  and ketchup 3 tablespoons. 

Serve in a bowl and add an appropriate amount of powdered cheese and parsley.

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おばさんの料理教室 皮を使わないしゅうまい

2021年09月16日 | 日記

皮を使わないしゅうまい  

    

①豚ひき肉250g・おろし生姜小1個・椎茸2個・卵1個・砂糖小匙2杯・醤油小匙2杯・塩小匙2/3・胡椒少々で、良く煉る。  

②みじん切り玉ねぎ250g・小芋100g・酒小匙2杯・片栗粉大匙5杯を①に加え混ぜる。

③②を丸めてフライパンに並べ水を高さ2/3位に入れ蓋をして7~8分蒸す。

④蒸し終われば、皿に千切りキャベツを添えて、出来上がり。

    I don't use skin.  

①250 g minced pork, 1 small grated ginger, 2 shiitake mushrooms, 1 egg, 2 teaspoons of sugar, 2 tablespoons of soy sauce, 2/3 teaspoon of salt, a little pepper, and well purged.

②Add 250 g of chopped onion, 100 g of small potatoes, 2 tablespoons of sake, and 5 tablespoons of starch to and mix.

③Round and place in a frying pan, put the water in 2/3 height, cover and steam for 7-8 minutes.

④When you're done steaming, add shredded cabbage to a plate and you're done.

 

  

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