おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  簡単なハムユッケ丼

2023年03月09日 | 日記

簡単なハムユッケ丼

ユッケは、肉を用いた韓国肉料理

「簡単なのに美味しい、あついごはんに美味しいハムユッケ丼。 卵黄を割り、よく絡めて食べてください。 ごはんに乗せずに、おつまみとしても楽しめる。

    

1人前

①ハム50gスライス・きゅうり1/2本・人参薄切りスライス電子レンジで加熱。

②ボウルに①とごま油小さじ1・コチュジャン小さじ1を入れて和える。

③丼鉢にごはん150gを盛り、②を乗せる。仕上げに卵黄を乗せ、いりごまを振りかけて出来上がりです。

*今回は人参のスライス炒めた物を加えました。

味噌大さじ3・ごま油大さじ2・砂糖大さじ1〜1.5・みりん大さじ1・豆板醤小さじ1〜2

④にんにく小さじ1・白ごま(なくても可)・小さじ2を容器に全部入れて混ぜるだけ。

Simple Ham Yukke Rice Bowl

   

Yukke is a Korean meat dish  using meat.  

"It's simple but delicious, and it's a delicious ham  yukke rice bowl. Break the yolks, tangle them well and eat.  You can enjoy it as a snack without eating rice.  

person before

①50g ham, cucumber 1/2, carrot sliced, heated in

②In a bowl, add and 1teaspoon sesame oil and 1 teaspoon of kochujang  .

Put 150g of rice in a bowland② on it . Put the egg yolk on the finish and sprinkle  with the igoma.

*This time I added stir-fried carrot slices.

3 tablespoons miso, 2 tablespoons sesame oil, 1-1.5 tablespoons sugar, 1  tablespoon 1 tablespoon lyn,  1-2 teaspoons soy sauce

④Just mix 1 teaspoon garlic, 1 white sesame (no need) and 2 teaspoons in a container.  

 

 

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おばさんの料理教室  菜花の豚肉巻き

2023年03月09日 | 日記

菜花の豚肉巻き

今、椎茸と菜花の収穫が最盛期、豚肉の肉巻きを楽しみました。

      

①菜花を洗いお湯で茹でて、豚肉で巻く。椎茸も一緒に肉巻き。

*茹でるのは苦みを抜く。

②フライパンでサラダ油炒め、最後に醤油で簡単に味付け。

③お皿に盛り付け、人参・卵焼き・ほうれん草のおひたしを添え出来上がり。

Rapeseed pork rolls

Now, when the rape flower harvest is at its peak, we enjoyed meat rolls.

        

 ash the rape flowers and roll in pork.

* Boiling removes bitterness.

 fry in salad oil in a frying pan and season briefly with soy sauce after the tip.  

③ Serve on a plate and garnish with carrots, fried eggs, and spinach.

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