おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ふろふき大根

2023年03月23日 | 日記

ふろふき大根    

   

大根を面取り、隠し包丁をほどこし、大きめに切る。

鍋に大根・水・塩(こぶ茶)・だしの素を入れ5分煮て、発泡スチロールの中に鍋ごと入れ保温。

ねり味噌・白味噌100g・砂糖大匙1杯・みりん大匙1杯・水大匙1杯を火にかけて煉る。

大根にねり味噌やキムチをつけて食する。

参考事項

ねり味噌に柚子の皮を風味に。

*ゴマ味噌(基本のねり味噌に混ぜるのも。

Furofuki radish

    

①Bevel the radish, put a hidden knife on it, and cut it into large pieces.

②Put radish, water, salt (kobucha), and dashi stock in a pot and boil for 5 minutes, then put the pot in Styrofoam to keep warm.

③Put batter miso, 100g of white miso, 1 large spoonful of sugar, 1 large spoon of mirin, and 1 large spoon of water on the fire.

④Dip the daikon with batter miso and eat it.

See also

* Flavor yuzu peel with batter miso

* Sesame miso (can also be mixed with basic batter miso)

 

 

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