おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  蕗の薹の天ぷら

2023年03月22日 | 日記

蕗の薹の天ぷら

蕗の薹今年の初収穫、新芽は天ぷらなど蕗味噌などで食べます。

    

①蕗の薹を洗い外皮を取り除き天ぷら粉を水で溶き、まぶす。

*天ぷら粉は、市販品は少し高いが水で溶くだけで簡単。

*自家製の天ぷら粉は小麦粉・卵を酒でとき、氷を適当に入れ、かき混ぜないで使う。

②①をサラダ油160℃くらいで①を揚げる。

③皿に盛る

*天ぷらの衣の付け方は、衣を付け均一に絞り、揚げると綺麗にあがる。

*食するのはそのままや天つゆや塩や末茶塩でも良い。      

Butterbur Tempura

Butterbur bush The first harvest of this year, the sprouts are eaten with tempura and other butterbur miso.

    

①Wash the butterbur bushes, remove the outer skin, dissolve the tempura powder in water, and

* Tempura flour is a little expensive for commercial products, but it is easy to dissolve with water.

* For homemade tempura flour, use flour and eggs with sake, add ice appropriately, and do not stir.

②Fry in salad oil at about 160°C.

Serve on a plate.

* The tempura batter is battered, squeezed evenly, and fried to make it come up beautifully.

* You can eat it as it is, tempura sauce, salt, or

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