おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  蓮根の酢ばす

2023年03月13日 | 日記

蓮根の酢ばす 

蓮根は今年豊作とか、今の時期が旬で美味しい。

                   

①酢120mℓ・砂糖75g・鰹節(適量)・みりん10mℓ・塩4gの合わせ酢をさっと煮たてる。

②れんこん400gの皮をむき、適当な大きさに切り、水から湯がく、その際わずかな酢を加える(色止め)適当に柔らかくなれば水切り。

③れんこんの熱いうちに①の合わせ酢に入れる。

*こんな食べ方も

辛子・マヨネーズ和え酢ばすの汁を切り・マヨネーズ40g・辛子4gで和える。

Vinegar flies

Lotus root is in season and delicious.

       

①Cook 120ml vinegar, 75g sugar, bonito flakes (appropriate amount), 10ml mirin, 4g salt vinegar.

➁Peel 400 g of lotus root, cut it into appropriate sizes, pour hot water from water, add a little vinegar (color stop) And drain if it is moderately soft.

③While the lotus root is hot, put it in the vinegar of .

*How to eat like this

Cut the juice of the  sauce and seasoned pork sauce with 40g of mayonnaise and 4g of spicy

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