蓮根の酢ばす
蓮根は今年豊作とか、今の時期が旬で美味しい。
①酢120mℓ・砂糖75g・鰹節(適量)・みりん10mℓ・塩4gの合わせ酢をさっと煮たてる。
②れんこん400gの皮をむき、適当な大きさに切り、水から湯がく、その際わずかな酢を加える(色止め)適当に柔らかくなれば水切り。
③れんこんの熱いうちに①の合わせ酢に入れる。
*こんな食べ方も
辛子・マヨネーズ和え・酢ばすの汁を切り・マヨネーズ40g・辛子4gで和える。
Vinegar flies
Lotus root is in season and delicious.
①Cook 120ml vinegar, 75g sugar, bonito flakes (appropriate amount), 10ml mirin, 4g salt vinegar.
➁Peel 400 g of lotus root, cut it into appropriate sizes, pour hot water from water, add a little vinegar (color stop) And drain if it is moderately soft.
③While the lotus root is hot, put it in the vinegar of ①.
*How to eat like this
Cut the juice of the sauce and seasoned pork sauce with 40g of mayonnaise and 4g of spicy