おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  青梗菜の簡単中華風スープ

2022年12月04日 | 日記

青梗菜の簡単中華風スープ

温かい中華スープのレシピ、とろとろに仕上がります。水溶き片栗粉も入っているので、のどごしの良いスープです。

①鍋に水600mℓと中華だし小匙2を入れ、青梗菜のざく切・しいたけ4枚薄切りを加えて弱中火でよく煮る。

②青梗菜に火が通ったら、もやし・椎茸・蟹カマを加えて煮立てる。

③火を止めて水溶き片栗粉小匙2を加えて中火でとろみをつける。

*溶き卵を入れるのも良い。

Easy Chinese soup with bok choy

A recipe for a warm Chinese soup, it will simmer. It also contains water-dissolved potato starch, so it is a good soup.

    

①Put 600ml of water and 2 small spoons of Chinese dashi in a pot, add 4 thin slices of bok choy and shiitake mushrooms and simmer well over low and medium heat.

②When the bok choy is cooked, add the bean sprouts, shiitake mushrooms, and crab kama and let it

③Turn off the heat, add 2 small spoons of potato starch dissolved in water, and thicken over medium heat.

* It is also good to add beaten eggs.

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