ハンバーグ
幼少のおり母親が良く作ってくれた、素朴な味わい。
ハンバーグの起源は、ドイツのハンブルクで労働者向けの食事として流行した『タルタルステーキ』とされている。タルタルステーキは、13世紀頃にヨーロッパに攻め込んだモンゴル帝国のタタール人の生肉料理を原型としている。タタール人は硬い馬肉を細かく刻むことで、食べやすいものに加工していたのである。
その後、18世紀から20世紀前半にかけて移住したドイツ系移民によってアメリカにもたらされ、「ハンブルク風ステーキ(ハンバーグステーキ)」と呼ばれるようになった。
①牛肉ミンチ500g・玉ねぎ1個を細かく切る・牛蒡のささがき・人参・卵2個・パン粉5gに胡椒・塩少々・醤油(香り付け程度)を肉の粒々が消えるように良く練る。
②①を適当な大きさに丸めて、枝豆を乗せサラダ油でチーズを焼き乗せ出来上がり。
*野菜は季節の野菜、刻みパセリ等。
*好みにより・ウスターソース・ケチャップ・オーロラソースでも良い。
Hamburger
It has a simple taste that my mother often made for me when I was a child.
The origin of hamburger steak is said to be "steak tartare", which was popular as a meal for workers in Hamburg, Germany. The steak tartar is based on the raw meat dishes of the Tatars of the Mongol Empire, who invaded Europe around the 13th century. The Tatars chopped hard horse meat into small pieces to make it easier to eat.
Later, it was brought to the United States by German immigrants who migrated from the 18th century to the first half of the 20th century, and came to be called "Hamburg-style steak (hamburger steak)".
①Knead 500g minced beef, 1 onion into small pieces, beef pepper, carrots, 2 eggs, 5g breadcrumbs, pepper, a little salt, and soy sauce (about flavoring) so that the meat grains disappear.
②Roll ① to an appropriate size, put edamame on it, and bake the cheese in salad oil.
* Vegetables are seasonal vegetables, chopped parsley etc.
*Depending on your preference, Worcestershire sauce, ketchup, or aurora sauce may be used.