おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ライスサラダ

2022年12月28日 | 日記

ライスサラダ

           野菜の旬を楽しみ、海鮮や肉をもり付ける。

                      
ご飯をバター・塩・胡椒で味付け、ハムなどを加え炒める。

*バターライスはカレライスーやハヤシライス共にも美味しい。

レタス・玉葱・青紫蘇・きゅうりに・ごまだれ・ドレッングや好みの調味料をかけて混ぜる
 *野菜は季節のパプリカ・アスパラ・セルリー・バジル・オクラ・人参など。

皿にレタスを敷き、を盛り付け、その上に熱いを乗せて、トマトを回りに   盛り付け出来上がり
 *天盛りの刺身類・鮭・肉類・甘エビ・ウナギの蒲焼・卵焼きなども色鮮や

かで良い。ご飯はバターライスでなくても普通の炊飯でも良い

Rice Salad

Enjoy the seasonality of vegetables and add seafood and meat.

             

Season the rice with butter, salt and pepper, add ham, etc. and fry it.

It is possible to do.

*Butter rice is also delicious with curry rice and hayashi rice.

Mix with lettuce, onion, blue shiso, cucumber, sesame, dredging and your favorite seasoning.   
 *Vegetables are seasonal paprika, asparagus, celery, basil, okra, carrot,etc.

Lay the lettuce ona plate, serve, put hot on top, and serve the tomatoes around.   
*Tempura sashimi, salmon, meat, sweet shrimp, eel kabayaki, omelets, etc. are also colorful.

Or good. The rice is not butter rice.

コメント
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