おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ブロッコリーのポテトサラダ

2022年12月05日 | 日記

ブロッコリーのポテトサラダ

ブロッコリーとマヨネーズを和えたサラダ

料理を通じて、工夫の楽しみが湧いてくる。楽しみの種が・・・ホホホ・・・

  

2人前

①鍋にジャガイモ200gとたっぷりの水を入れて強火で煮立て、竹串がすっと通るまで10分ほど茹でて、水で洗って水気を切る。ブロッコリーは電子レンジで加熱。

②ゆで卵は、半分に割って白身と黄身を分け、白身は食べやすく切る。

③ボウルに小さじ2・ゆで卵1(ヨネーズ大さじ2・味噌小さじ1・白すりごま大さじ1をよく混ぜて、①と②を和える。お好みで万能ネギの小口切りを添える。

Broccoli potato salad

Salad with broccoli and mayonnaise

Through cooking, you can enjoy ingenuity. The seeds of enjoyment are... ホホホ

      

people ago

①Put 200g of potatoes and plenty of water in a saucepan, simmer over high heat, boil for about 10 minutes until the bamboo skewers pass through, wash with water, and drain. Broccoli is heated in the microwave.

②For boiled eggs, break them in half and separate the whites and yolks, and cut the whites into easy-to-eat pieces.

2 teaspoons salt, 1 boiled egg (2 tablespoons yonnaise, 1 teaspoon miso, white ground sesame seeds) Mix 1 tbsp well and combineand ②. Serve with small slices of all-purpose green onions if you like.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする