おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  鯛のそぼろご飯

2022年12月18日 | 日記

鯛のそぼろご飯

鯛粗を買い求めて来てそぼろを作り熱いご飯に混ぜ合わせました。

  

鯛のそぼろの作り方

①鯛の粗を沸騰水に3分程入れ、引き上げ、温かいうちに肉身をほぐし、酒・塩・醤油で味付けして、適当な柔らかさになるまでフライパンで水分を飛ばす。

➁①をご飯に混ぜて出来上がり。

*海苔・葱などを乗せるのも良い。

Sea bream soboro rice

I bought a sea bream and made a soboro and put it on hot rice.

   

How to make soboro of sea bream

①Put the sea bream rough in boiling water for about 3 minutes, pull up, loosen the meat while it is warm, season with sake, salt, soy sauce, and skip the moisture in a frying pan until it is appropriate soft.

➁① Mix with rice and you're done.

* It is also good to put leeks etc.

 

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