おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  酢豚

2022年12月15日 | 日記

酢豚

  豚肉に粉をまぶしてカリット香ばしく揚げてから甘酢あんをからめる。

  

①豚肉(角切り又は厚め)を醤油でからめ、片栗粉をまぶして油で揚げる。

②乱切り人参を電子レンジで加熱し柔らかくする。

③ピーマン・玉ねぎ・オクラ・パイナップルを油で軽く揚げる。①②③を混ぜる。

④パイナップルのシロップ・酢:醤油:砂糖=1:1:1:1を煮立て、水で溶いた片栗粉を加えて、とろみを付け、最後にゴマ油を少し加える。

Sweet and sour pork

Sprinkle pork with powder and fry it crispy, then mix sweet and sour bean paste.

   

①Pork (cubed or thick) is made with soy sauce, sprinkled with potato starch and fried in oil.

②Heat the roughly sliced carrots in the microwave to soften.

③Fry the peppers, onions, okra and pineapple lightly in oil. Mix 1・2 and .

④Pineapple syrup: vinegar: soy sauce: sugar = 1: 1: 1: 1, boil, add potato starch dissolved in water, thicken, finally add a little sesame oil.

         

 

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