簡単鯵マリネ
新鮮な鯵を買い求め、マリネを作りました。
①鯵のぜいご・頭を取り・腸を取り除く。
*小さい魚はそのまま揚げる。
②魚と小麦粉をビニール袋に入れ良くまぶし、油で揚げる。
③玉葱・人参・ピーマンのスライスを作る。
④昆布出汁・酢・すり生姜の液に揚げたての熱い②を入れ、③乗せ味をしみ込ませる、冷蔵庫に入れ保存。
漬け液は下記の物でも良い。
*甘酢(酢:砂糖=3:1)、好みにより醤油・唐辛子
*鯵・ワカサギ・鰯・鯖・モロコ
*ワカサギは漬けこみが浅い方が良い
鯵のぜいごは、尾の付け根から胴体の骨状の堅い部分。面倒だけど丁寧に取り除いておく。
Easy mackerel marinade
I bought fresh mackerel and made marinades.
①Remove the fish and intestines.
* Fry small fish as is.
②Put the fish and flour in a plastic bag, sprinkle well and fry in oil.
③Make slices of onions, carrots and peppers.
④Put freshly fried hot ② in the liquid of kelp broth, vinegar, and ground ginger, ③ soak in the flavor and store in the refrige
The pickling liquid may be the following.
* Sweet vinegar (vinegar: sugar = 3: 1), soy sauce and chili pepper depending on preference
* Smelt, mackerel, mackerel, sorgo
* Smelt should be pickled shallowly.
The carp is a bony, rigid part of the body from the base of the tail. It's troublesome, but I remove it carefully.