おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  簡単鯵マリネ

2022年12月06日 | 日記

簡単鯵マリネ 

新鮮な鯵を買い求め、マリネを作りました。

 

①鯵のぜいご・頭を取り・腸を取り除く。

*小さい魚はそのまま揚げる

②魚と小麦粉をビニール袋に入れ良くまぶし、油で揚げる。

③玉葱・人参・ピーマンのスライスを作る。

④昆布出汁・酢・すり生姜の液に揚げたての熱い②を入れ、③乗せ味をしみ込ませる、冷蔵庫に入れ保存。

漬け液は下記の物でも良い。

 *甘酢(酢:砂糖=3:1)、好みにより醤油・唐辛子

  *鯵・ワカサギ・鰯・鯖・モロコ

  *ワカサギは漬けこみが浅い方が良い

鯵のぜいごは、尾の付け根から胴体の骨状の堅い部分。面倒だけど丁寧に取り除いておく。        

Easy mackerel marinade

I bought fresh mackerel and made marinades.

 

①Remove the fish and intestines.

* Fry small fish as is.

②Put the fish and flour in a plastic bag, sprinkle well and fry in oil.

③Make slices of onions, carrots and peppers.

④Put freshly fried hot in the liquid of kelp broth, vinegar, and ground ginger, ③ soak in the flavor and store in the refrige

The pickling liquid may be the following.

* Sweet vinegar (vinegar: sugar = 3: 1), soy sauce and chili pepper depending on preference

* Smelt, mackerel, mackerel, sorgo

* Smelt should be pickled shallowly.

The carp is a bony, rigid part of the body from the base of the tail. It's troublesome, but I remove it carefully.

        

コメント
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