おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  簡単豚肉うどん

2022年12月17日 | 日記

簡単豚肉うどん

うどんと豚肉で簡単に出来る豚肉うどん    

             

 フライパンで豚肉100gを焼く、色が変わってきたら醬油大さじ2・みりん 大さじ1・砂糖大さじ1を入れて火から下ろす。

 お湯500mℓ、顆粒和風だし小さじ1・しょうゆ大さじ1・みりん大さじ1を入れて中火で加熱し、ひと煮立ちしたらうどん1玉を入れ、加熱し、火から下ろす。

 ②を器に移し、①・茹で卵・ブロッコリーをトッピングをしたら完成。

 *茹で素麺や蕎麦でもOK

Easy pork udon noodles

Pork udon noodles that can be easily made with udon and pork

       

Ingredients (1 serving)

Cook 100g of pork in a frying pan, and when the color changes, add 2 tablespoons soy sauce,  1 tablespoon mirin, sugar Put 1 tbsp and remove from heat.

Add 500ml of hot water, 1 teaspoon Japanese style dashi granules, 1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon mirin, heat over medium heat, boil for a while, and then boil 1 udon noodle Put the balls, heat and remove from heat.

Transfer to a bowl and top with , boiled egg, and broccoli.

* Boiled noodles and soba noodles are also OK.

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