ジャガイモ餅
チーズ入りのもちもち食感と、チーズが相性抜群の組み合わせ。
6個分
①じゃがいも300gは一口大に切り、耐熱ボウルに入れてラップをかけ、500Wの電子レンジで5分程加熱し、熱いうちにマッシャーでつぶす。
②ボウルに牛乳50mℓ・片栗粉大さじ3・塩小さじ1/2を入れて混ぜ合わせる。
③②に①を3回に分けて加え、よく混ぜ合わせ、なめらかになったら6等分にする。
➃ピザ用チーズ60gで包み、丸く成形する。
⑤中火で熱したフライパンに有塩バター10gを溶かし、➃を入れて両面を4分ずつ焼き、全体に焼き色がついたら火から下ろす。
⑥お皿に盛り付け、パセリや紫蘇の葉をかけて出来上がり。
Potato mochi
The chewy texture with cheese and the combination of cheese go perfectly together.
6 points
①Cut 300g of potatoes into bite-sized pieces, put them in a heatproof bowl, cover with plastic wrap, heat in a 500W microwave oven for about 5 minutes, and crush them with a masher while hot.
②Mix 50ml milk, 3 tablespoons potato starch, and 1/2 teaspoon salt in a bowl.
③Add (1) to (2) in 3 times, mix well, and when smooth, divide into 6 equal parts.
➃ Wrap in 60g pizza cheese and form into rounds.
⑤Melt10g of salted butter in a frying pan heated over medium heat, add ➃ and cook for 4 minutes on each side, then remove from heat when all sides are browned.
⑥Serve on a plate and sprinkle with parsley and shiso leaves.