おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  柚子のすき焼きのタレまぶし

2022年12月10日 | 日記

柚子のすき焼きのタレまぶし 

柚子を収穫し、細かく切り、すき焼きのタレ(スーパー市販品)や甘酢・醤油・味噌にまぶし熱いご飯に乗せて食べるのが最高。

        

柚子を5mm幅の切り、ビニール袋に入れすき焼きのタレをまぶし手で揉んで出来上がり。

  醤油・醬油麴・甘酢・味噌でも良い。

   

柚子のシャーベット

①水250mℓに砂糖100gを溶かす。

②①に柚子の搾り汁100gを袋に入れて冷凍庫に冷やし時々手で潰し出来上がり。

Yuzu sukiyaki sauce sprinkled

It is best to harvest yuzu, cut it into small pieces, and eat it with sukiyaki sauce (supermarket product), sweet vinegar, soy sauce, and miso, sprinkled on hot rice.

   

Cut the yuzu into 5mm wide pieces, put them in a plastic bag, sprinkle vinegar on them, and rub them with your hands.

* Soy sauce, soy sauce noodles, sweet vinegar, and miso are also acceptable.

Other ways to eat

     

Daikon radish yuzu udon salmon roe assortment yuzu miso small potato filling     

Yuzu soy sauce koji, yuzu tofu, yuzu soy sauce, yuzu seed tea

Yuzu sorbet

①In 250 ml of water dissolve 100 g of sugar.

②① Put 100g of yuzu juice in a bag, cool it in the freezer, and sometimes crush it by hand to finish.

 

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