おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 うな丼

2022年12月19日 | 日記

うな丼

久し振りにうなぎが食べたくなり、今日は昼ご飯にうな丼を食べました。鰻は国産です。

  

①鰻は市販品を買い求めフライパンで温める。(国産)

➁ご飯を盛りつけ鰻を上に乗せたれを掛けて出来上がり。

Unadon

I wanted to eat eel for the first time in a long time, so I ate an unadon bowl today. Eels are domestic.

  

①For eel, buy commercial products and warm them in a frying pan.(Domestic)

➁Serve the rice and hang the eel on top.

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おばさんの料理教室 ビーフストロガノフ

2022年12月19日 | 日記

ビーフストロガノフ

ビーフストロガノフは、ロシアの郷土料理の煮込み料理。牛肉・玉ねぎ・マッシュルームを炒めてスープで煮込んだ後に、サワークリームを加えて作ります。

                 

2人前

①牛肉300gを食べやすい大きさに切り、全体に小麦粉大匙2をまぶす。

➁玉ねぎ1/2個・人参を薄切りマッシュルーム(椎茸・舞茸なたはシメジ)を切る。

③フライパンにサラダ油大匙1を熱し、①と②を炒める。

④③が全体的に炒まったら、舞茸と デミグラスソース1ケチャップ大さじ3中濃ソース大さじ2赤ワイン50ml150mlを入れて煮込む。

⑤④に生クリーム大匙2と有塩バター20gを入れて、5分程煮込む。

⑥ご飯を盛ったお皿にかけて、生クリーム少々をかけて出来上がり。

beef stroganoff

Beef Stroganoff is a stewed dish of the national cuisine of Russia. It is made by frying beef, onions and mushrooms and simmering them in broth, then adding sour cream.

   

  • people ago

Cut 300g of beef into bite-sized pieces and sprinkle 2 large spoons of flour all over the piece.

➁Cut 1/2 onion and carrot into thin slices and cut mushrooms (shiitake mushrooms and maitake mushrooms are shimeji).

③④Heat a large spoonful of salad oil 1 in a frying pan and fry ① and ➁.

④When ③ is stir-fried all over, add Maitake mushrooms and 1 can of demi-glace sauce, 3 tablespoons ketchup, 2 tablespoons medium-thick sauce, Add 50ml of red wine and 150ml of water and

⑤Add 2 large spoons of fresh cream and 20g of salted butter to④ and simmer for about 5 minutes.

⑥Pour it over a plate of rice and sprinkle it with a little whipped cream.

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