おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ミルキークイーンの焼きおにぎり

2022年12月16日 | 日記

ミルキークイーンの焼きおにぎり

ミルキークイーンはコシヒカリをもとに改良された米の品種です。 低アミロースの品種で、ごはんにするとコシヒカリより粘りが強く、食味が良いです。

 

毎年友人からのプレゼント焼きおにぎりを作りました。粘りがありもち米のようで大変美味しいです。

ご飯を炊いておにぎりにして焼いて皿に盛り、鮭フレーク・ブロッコリ・トマトを飾りました。

Milky Queen Baked Rice Balls

Milky Queen is an improved rice variety based on Koshihikari. It is a low-amylose variety, and when cooked in rice, it is more sticky than Koshihikari and has a good taste.

Every year I made baked rice balls as a present from a friend. It is sticky and sticky like glutinous rice and very delicious.

     

I cooked rice, baked it in rice balls, served it on a plate, and garnished it with salmon flakes, broccoli and tomatoes.

 

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする