ベジ野菜炒め(肉なし野菜炒め)
ベジタリアン(肉が食べられない人)のすき焼き、いわゆる精進料理です。
①キャベツ・人参・玉ねぎ・舞茸を適当な大きさに切る。
②鍋底にサラダ油をひき、①・厚揚げ・もやしを加え炒める。
③焦げないように弱火にして、混ぜながら火が通るまで蒸し、だし汁醤油・みりん・酒・出汁・刻み生姜を加え、煮込んで最後にブロッコリーを加え出来上がり。
Stir-fried veggie vegetables (stir-fried vegetables without meat)
It is a vegetarian (people who cannot eat meat) sukiyaki, so-called shojin cuisine.
①Cut cabbage, carrots, onions, and maitake mushrooms into appropriate sizes.
②Heat the salad oil on the bottom of the pot, add ① and thick fried and stir-fry.
③Reduce the heat to low so as not to burn, steam until cooked while mixing, add dashi soup soy sauce, mirin, sake, dashi stock, chopped ginger, Simmer and finally add broccoli and voila.