おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  柚子皮のを使ったタルタルソース

2022年12月13日 | 日記

柚子皮のを使ったタルタルソース

タルタルソースは、マヨネーズをベースに、玉ねぎやパセリなどの香味野菜、ゆで卵といった材料をみじん切りにして混ぜ合わせたソースです。

淡白な魚介類のフライ、サーモンのムニエルやパスタとか、ジャガイモの茹でたものにも美味しい。

           

①柚子の皮を煮てフードプロセッサーで潰す。

②①に茹で卵・砂糖・醬油・醬油麴・味噌・マヨネーズなどで味付け出来上がり。

*人参や野菜を加えたり、辛みを好むならキムチ・豆板醬等を使うのも。

Tartar sauce with yuzu peel

Tartar sauce is a sauce based on mayonnaise, chopped and mixed with ingredients such as onions and parsley, and boiled eggs.

It is also delicious with bland fried seafood, salmon meunier, pasta, and boiled potatoes.          

①Boil the yuzu peel and crush it in a food processor.

②① Season with boiled egg, sugar, soy sauce, soy sauce noodles, miso, mayonnaise, etc.

* Add carrots and vegetables, or if you prefer spicy, use kimchi or bean panso.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする