
スーパーで群馬県産の蕗を買って、煮物にしました。
私は、蕗のアク抜きの仕方を間違ったのですが、うまく仕上がりました。
蕗に加えた椎茸、さつま揚げ、煮豆、新じゃがいもにも、程よく味がしみて美味しかったです。ハイボールを飲みながら、「おふくろの味」を楽しみました。

残った蕗の煮物は、本日のランチ弁当(写真右上)にも入っていました。
I bought butterbur from Gunma Prefecture at a supermarket and made it into a simmered dish.
I made a mistake in how to remove the scum from the butterbur, but it turned out well.
The shiitake mushrooms, satsumaage, boiled beans, and new potatoes that were added to the butterbur were also delicious with just the right amount of flavor. While drinking a highball, I enjoyed the taste of my mother.
The leftover simmered butterbur was also included in today's lunch box (upper right photo).