午前中、尊敬する藤井相談役(故人)の原稿を編集していたら、福岡市に滞在中の福島県在住の友人から電話がきました。
彼は「うまいデコポン送ったから、木曜日に着くよ。」と言いました。
私は「ありがとう、家にいるよ。」と答えました。
午後3時過ぎに、どうにか編集とブログへの投稿を終えたので、私は夕飯の支度をするため、近所のスーパーへ行きました。
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/5a/1d/5d92cd8e606539a31c8addde1e47f896.jpg?1680164164)
翌日用のカレー🍛を仕込み、鶏肉・玉こんにゃく・にんじん・大根の煮物を作りました。
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/4e/1c/aea2ef72d32bae31efd035624016c29d.jpg?1680164197)
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/3a/0e/55f7fd552e5afce9df1b1ff002dc0504.jpg?1680164197)
それから、夕飯用のキノコたっぷりサラダうどんの準備をしながら、煮物でサントリートリスハイボールを美味しくいただきました。
In the morning, when I was editing a manuscript for Mr. Fujii (deceased) whom I respected, I received a phone call from a friend living in Fukushima Prefecture who was staying in Fukuoka City.
He said, "I sent you a good dekopon, so it will arrive on Thursday."
I replied, "Thank you, I'm home."
After 3pm, I managed to finish editing and posting to my blog, so I went to the local supermarket to get dinner ready.
I prepared curry 🍛 for the next day and made simmered chicken, ball konnyaku, carrots, and daikon radish.
Then, while preparing mushroom-filled salad udon noodles for dinner, I had a delicious simmered Suntory Tris highball.