goo

大豆と枝豆について

2022年05月09日 | O60→70(オーバー70歳)
今でも時々、私は人に問うことがある。
「枝豆は大豆と同じですか?」と。
かなりの確率で、「違うに決まっているでしょう」と答えてくる。
私が「枝豆は完熟して大豆になるのです」と正解を言うと、彼らは怪訝な表情をする。

というわけで、昨夜、私は硬くてまん丸な大豆を水に浸しておきました。


今朝、大豆は枝豆と同じ形に戻っていました。

それを私は煮ました。ほどほどの硬さで火を止め、水洗いした大豆を出汁醤油に浸しておきました。
このまま、私は大豆を美味しく食べています。

Even now, sometimes I ask people, "Is edamame the same as soybeans?"
Quite often, they answer, "Of course not.
When I give them the correct answer, "Edamame become soybeans when they are fully ripe," they give me a dubious look.
So last night I soaked the hard, round soybeans in water.
This morning, the soybeans had returned to the same shape as edamame.
I boiled them. I turned off the heat when the soybeans were just about firm enough, rinsed them out, and soaked them in dashi soy sauce.
As it is, I am eating the soybeans with relish.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )
 
コメント
 
コメントはありません。
コメントを投稿する
 
名前
タイトル
URL
コメント
コメント利用規約に同意の上コメント投稿を行ってください。

数字4桁を入力し、投稿ボタンを押してください。