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茂蔵さんの出汁とニンジンしりしり〈英訳付〉

2020年12月28日 | 気ままな横浜ライフ
お惣菜の副菜に、私は定番のきゅうり・ミョウガ・塩昆布で浅漬けを作りました。

In addition to the main side dishes, I made the standard cucumber, myoga ginger, and salted kombu pickles.

「茂蔵」さんの「塩だし」が味をまとめてくれます。

"Shiodashi" from "Shigezo" brings together the flavors.

スーパーや街角の八百屋から、余計に買ってしまったニンジンは、カミさんが「ニンジンしりしり」にしました。どちらも美味しく、ご飯のお供、お酒のつまみにも最適です。

The extra carrots I bought from supermarkets and street corner greengrocers were turned into "carrot shiri shiri" by my wife.
Both are delicious, and are perfect to accompany rice or as a snack with alcohol.



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