goo

由比の桜えびに驚愕〈英訳付〉

2024年11月04日 | 気ままな横浜ライフ
由比くらさわやさんのお料理
生桜えび、釜揚げ桜えび、桜えびのかき揚げ、桜えびの釜飯
瓶ビールと地酒で美味しくいただきました 2024.11.2




The food at Yui Kurasawaya was delicious: raw sakura shrimp, boiled sakura shrimp, sakura shrimp tempura, and sakura shrimp rice cooked in a pot. It was paired with bottled beer and local sake. 2024.11.2



goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )

最深日本研究「"スナック"の研究」〈英訳付〉

2024年11月04日 | 気ままな横浜ライフ
社会人類学者のモーラ・マグラー女史
日本のスナックを研究

そのために、カラオケルームで猛練習
なんか、マグラーさんを見ていたら、私と重なる雰囲気があって大共感したのです


NHKの深夜番組「最深日本研究」には、71歳のジジイにもたくさんの学びがありました

Social anthropologist Mora Mugler.

Researches Japanese snacks.

To do so, she practices hard in karaoke rooms.

When I watched Mugler, I felt a strong connection with her and felt a strong connection.

NHK's late-night program "The Deepest Study of Japan" taught me a lot, even as a 71-year-old old man.



goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )