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伝説の家政婦(NHK「仕事の流儀」)〈英訳付〉

2018年05月29日 | ここで一服・水元正介
▶︎伝説の家政婦(タサン・志麻)さんの鶏ハムレシピは、胸肉を開き、味がしみるようフォークで刺し、片栗粉をまぶして、沸騰したおなべに入れ、火を止めてフタをして出来上がり!

In the legendary housekeeper's (Tasan Shima) chicken ham recipe, the breasts are opened, pierced with a fork to let the flavor soak in, coated with potato starch, placed in a pot of boiling water, turned off the heat, covered and ready to serve!

これは芥川賞作家・羽田圭介さんの鶏ハムよりも、時短、省エネ、しかもプリプリな出来栄えになるようです。

This seems to be a shorter, more energy-efficient, and more purified process than Akutagawa Prize-winning author Keisuke Haneda's chicken ham.

さっそく、今週やってみます。

I will try it this week.

ハンバーグのタネに、じゃがいものすりおろしが使えるなんて、さすがフランス仕込みの料理人さんでね。お惣菜の創意工夫のヒントをたくさんいただきました。来春からは、私が主夫の料理当番になるので、勇気をいただきました。

I was surprised to learn that grated potatoes can be used for hamburger steak, as expected from a French-trained chef.
I received many hints on how to be creative with side dishes. I will be on cooking duty as a househusband from next spring, so I am encouraged.
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