goo

雷電以来の長野県出身の大関昇進(御嶽海)

2022年01月23日 | 東洋大学校友会(非公式)

東洋大学出身(学生横綱)の御嶽海関が今場所の優勝により、長野県出身の新大関となれば、雷電(1767年~1825年)以来のことで、約200年ぶりの快挙だそうです。




たまたま、私のノートパソコン(Chrom book)を入れているトートバッグ(相撲力士の日本手ぬぐいを使い自分で手縫いしました)が雷電でした。


It is said that if Mitakeumi Hisashi wins the championship at this place and becomes a new Ozeki from Nagano prefecture, it will be the first achievement in about 200 years since Raiden (1767-1825).

It happened that the tote bag (which I sewed by myself using a sumo wrestler's Japanese towel) containing my laptop (Chrom book) was Raiden.

goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )

東洋大学卒の御嶽海、優勝おめでとう!

2022年01月23日 | 東洋大学校友会(非公式)
御嶽海関、お母さんの前で3回目の優勝🏆おめでとうございます。東洋大学出身の御嶽海関、これで「大関に昇進できれば言うことなし」ですね。




Mitakeumi, congratulations on your third victory in front of your mother 🏆. Mitakeumi, a graduate of Toyo University, says, "If I can be promoted to Ozeki, I have nothing to say."






goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )

ノートパソコンをもっと使いこなそう

2022年01月23日 | 東洋大学校友会(非公式)
高齢者は、予想外に、高性能で最新のノートパソコンを所有している。
しかし、皆さんおしなべてノートパソコン機能の0.5%も使いこなしていない。



私は、今日も30分ほど、OB会の先輩とzoomミーティングの練習をした。スマホで話しながら、なかなかうまくいかなかったけれど、一歩前進にはなった。



私は、次回以降のzoomミーティング練習に期待したいと思っている。
「急いては事を仕損ずる」という諺もある。OB会の先輩は、東洋大学の先輩でもあり、高性能のノートパソコンを所有している。これからの充実した老後生活のためにも、私は少しでもお役に立てるようフォローさせていただきたい。

Older people unexpectedly own high-performance, modern laptops.
However, everyone hasn't mastered 0.5% of the laptop functions.
I practiced a zoom meeting with my alumni seniors for about 30 minutes today. Talking on my smartphone, it didn't go well, but it was a step forward.
I would like to look forward to the next zoom meeting practice.
There is also a saying, "Hurry up and get things done." The seniors of the alumni association are also seniors of Toyo University and own high-performance laptop computers. I would like to follow up to help you in your future for a fulfilling life in old age.
goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )

煮物、串焼き、大根の甘酢漬け、チャーハン

2022年01月23日 | 気ままな横浜ライフ
本日(2022.1.12)のお惣菜は、炊事当番の私が作りました。



1.さつま揚げ、大根、にんじん、それにこんにゃくを入れた田舎風の煮物
2.赤い大根の甘酢漬け
3.玉ねぎとベーコンの串焼き
4.ウインナーチャーハン



芋焼酎(黒霧島)のお湯割りで、美味しくいただきました。
それにしても、買い物、お惣菜づくり、後片付けまでのプロセスは、私にとって毎回たくさんの学びがあるのです。



Today's (2022.1.12) side dish was made by me, who is on duty for cooking.



1. Satsuma-age, radish, carrot, and konjac in a rustic simmered dish
2. Sweet and sour sauce of red radish
3. Onion and bacon skewers
4. Wiener fried rice

It was delicious with hot water from Imo Shochu (Kurokirishima).
Even so, the process of shopping, preparing side dishes, and cleaning up is a lot of learning for me every time.
goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )