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大岡川沿いの花と宮崎名産の「味天」

2022年05月09日 | 気ままな横浜ライフ
本日、私は久しぶりの炊事当番、都内でのOB会のお手伝いを終え、真っ直ぐ帰宅しました


途中、私は大岡川沿いの花の写真を撮りました

すでに、アジサイの緑の蕾が燃え出し、コバノランタナは咲き始めました

炊事当番当番をしながら、私は冷凍しておいた宮崎名産の「味天」を解凍し、焼酎の水割りを飲んでいます。美味しい

Today, after a long absence of cooking duty, I finished helping the alumni party in Tokyo and went straight home.
On the way, I took a picture of the flowers along the Ooka River
Already, the green buds of hydrangea have burned and the trailing lantana has begun to bloom.
While on duty for cooking, I thaw the frozen Miyazaki specialty "Ajiten" and drink shochu with water. delicious
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大豆と枝豆について

2022年05月09日 | O60→70(オーバー70歳)
今でも時々、私は人に問うことがある。
「枝豆は大豆と同じですか?」と。
かなりの確率で、「違うに決まっているでしょう」と答えてくる。
私が「枝豆は完熟して大豆になるのです」と正解を言うと、彼らは怪訝な表情をする。

というわけで、昨夜、私は硬くてまん丸な大豆を水に浸しておきました。


今朝、大豆は枝豆と同じ形に戻っていました。

それを私は煮ました。ほどほどの硬さで火を止め、水洗いした大豆を出汁醤油に浸しておきました。
このまま、私は大豆を美味しく食べています。

Even now, sometimes I ask people, "Is edamame the same as soybeans?"
Quite often, they answer, "Of course not.
When I give them the correct answer, "Edamame become soybeans when they are fully ripe," they give me a dubious look.
So last night I soaked the hard, round soybeans in water.
This morning, the soybeans had returned to the same shape as edamame.
I boiled them. I turned off the heat when the soybeans were just about firm enough, rinsed them out, and soaked them in dashi soy sauce.
As it is, I am eating the soybeans with relish.

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