今日、早々と梅雨明けが宣言されました。観測史上最も早く、関東圏に夏が来ました。私は、東京でOB会のお手伝いをして、午後5時過ぎに横浜に着きました。
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/07/71/95ddd4be64a4971ed80b58b6ca0529db.jpg?1656339606)
買い物の帰り、シロツメクサの原っぱを歩き、私は童心にかえりました。
帰宅して、きゅうりと大葉の浅漬けを作りました。
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/18/c6/3ea1e3a2b4e80a3fa0652b81b5260daa.jpg?1656339629)
そして、私たちのちょい飲み夕飯は、横浜橋商店街「豊野」の野菜天ぷらの天丼などでした。
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/61/6e/d262396c2dd2c41fd02d074ea37fc87e.jpg?1656339646)
The end of the rainy season was declared earlier today. Summer has arrived in the Kanto region earlier than any other time in recorded history. I arrived in Yokohama a little after 5pm after helping out at an alumni meeting in Tokyo.
On my way home from shopping, I walked through a field of white clover and was transported back to my childhood.
When I got home, I made pickled cucumber and shiso leaves.
And our little drinking supper included vegetable tempura tendon at Toyono in the Yokohama Bridge shopping arcade.