昨今、街へ出て痛感させられるのは、たばこを据える場所が激減していることです。小江戸川越でもそうでした。
Recently, when I go out into the city, I am keenly aware of the fact that the number of places where people can smoke is drastically decreasing. It was the same in Koedo Kawagoe.

そんな中でも、隅に追いやられながらも、ひっそりと喫煙所は残っていました。最初の画像は東京農大学食の裏手、スタッフ男子にお聞きして一服させていただきました。
Even so, the smoking area remained quietly, even though it was relegated to a corner.
The first image is the back of the Tokyo University of Agriculture food, I asked a staff man and took a break.

2枚目の画像は、冷やだしコーヒーショップの店頭表示です。東京都の受動喫煙防止条例で、規制対象外のお店であることを明示し、喫煙者のお客様にも来店していただこうという趣旨だと思います。
The second image is the store display of the cold coffee shop.
I think that the purpose is to make it clear that the shop is not subject to the regulation by the Tokyo Metropolitan Ordinance on Prevention of Passive Smoking, and to encourage smokers to visit the shop.

3枚目の画像は、慶応仲通りの建築会館地下1F「五島人」田町店さんの入り口です。お魚がメインのお店だとおもったら、お肉のメニューが多く、生ハムのお通しが1000円でした。ここでたくさん飲むと、1人5000円は超えるなぁとビビり、おつまみ2品と焼酎1杯で引き上げました。
The third image is the entrance of the "Gotojin" Tamachi store on the basement 1st floor of the architectural hall on Keio Nakadori.
If you think that fish is the main restaurant, there are many meat menus, and raw ham appetizer was 1000 yen.
After drinking a lot here, we were afraid that the price would exceed 5,000 yen per person, so we ended up with two snacks and a glass of shochu.