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カラオケで心の毒消しをする〈英訳付〉

2023年08月03日 | 気ままな横浜ライフ
僕は週に1〜2度、心に溜まった毒を吐き出すために、カラオケで2〜3時間大きな声を出しています
いわば、僕にとってカラオケは解毒剤に相当するのです
日常生活で大声を張り上げたら、馬鹿に見えますので、どうしても肉声を飲み込んでしまいがちになります
これは、よくよく考えたら心身に良くないと思うのです
無心になって、歌い継がれている歌謡曲の歌詞とリズムに身を任せ、お腹の底から声を出していると、心に溜まった毒のようなものが抜けていくのです

Once or twice a week, I spend 2-3 hours at karaoke shouting out loud to spit out the toxins that have accumulated in my heart.
For me, karaoke is like an antidote.
If you raise your voice in everyday life, you will look stupid, so you will tend to swallow your own voice.
I think that this is not good for the mind and body when I think about it carefully.
If you become innocent and surrender yourself to the lyrics and rhythm of popular songs that have been sung for generations, and speak from the bottom of your stomach, the poison that has accumulated in your heart will be released.



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今年のねぶた祭り〈英訳付〉

2023年08月03日 | 東洋大学校友会(非公式)
東洋大学先輩の澁谷哲一さんが、ご自分のFacebookに「初めてのねぶた祭り」の美しい画像をたくさんご投稿されました


その躍動感と世界に冠たるお祭りの凄さを体感させていただきました
私も20代にねぶた祭りを見たとき、思わず身体が吸い寄せられるように、お祭りの隊列に加わり、らっせ〜らっせ〜ラッセーラと声を出し飛び跳ねていました


Mr.Shibuya, a senior at Toyo University, has posted many beautiful images of his "first Nebuta Festival" on his Facebook page.
I was able to experience the dynamism and the magnificence of this world-class festival.
When I saw the Nebuta Festival in my twenties, I joined the festival parade and jumped up and down shouting. Rasse~Rasse~Lassera as if my body was drawn to me.




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ひたし豆、玉ねぎのシーチキン和えなど〈英訳付〉

2023年08月03日 | 気ままな横浜ライフ
先日の夕方、私は横浜南部市場で買ってきた北海道産の大豆を水に浸しておいた
翌日、その大豆を茹でてから塩出汁に浸しておくと、私の母から教わった「ひたし豆」の出来上がり。素朴なお酒のつまみになる

玉ねぎとツナ缶の和物は、さっぱりした味で今の季節には、ことさら美味しい

このところ、とうもろこし🌽を毎日のように食べている
私は、黒毛和牛の豆腐入り牛丼を作ってみた。見た目は良くないけれど、予想どおり旨かった


オクラ納豆は妻が作り、お酒の良いつまみになった

スーパーで最安値、名前も知られていないインスタントラーメン🍜は、昔懐かしい味がした

The other evening, I soaked Hokkaido's soybeans that I bought at the Yokohama Southern Market.
The next day, the soybeans are boiled and then soaked in salted soup stock to make the “hitashi-mame” that my mother taught me. Serves as a snack for simple sake.
The Japanese dish of onions and canned tuna has a refreshing taste and is especially delicious this season.
These days, I eat corn 🌽 almost every day.
I made a gyudon with Japanese black beef tofu. It didn't look good, but it tasted as expected.
Okra natto was made by his wife and was a good accompaniment to sake.
The cheapest price in the supermarket, the nameless instant noodles 🍜 tasted nostalgic.



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