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雲丹バターたまご麺〈英訳付〉

2024年09月28日 | 気ままな横浜ライフ
2軒目ちょい飲みは、家族で京浜急行高架下「むかん横浜」で、レモンサワーを飲みながら「雲丹バターたまご麺(900円)」を美味しくいただきました

まずは麺をそのまま食べ、雲丹バターと卵黄を混ぜ込んでいただき、終わり頃、レモン🍋を搾って味変しました

最後に、残り汁にライス🍚少々を入れて、上品なリゾットに仕立てました。大満足の一品!肉丼も秀逸でした

For the second drink, my family and we went to "Mukan Yokohama" under the Keihin Kyuko line, where we enjoyed the "Sea Urchin Butter Egg Noodles (900 yen)" while drinking lemon sour.

First, we ate the noodles as they were, then mixed in the sea urchin butter and egg yolk, and towards the end we squeezed some lemon🍋 to change the flavor.

Finally, we added a little rice🍚 to the remaining soup to make an elegant risotto. A very satisfying dish! The meat bowl (300 yen) was also excellent.



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日本由来の漢詩を吟じます〈英訳付〉

2024年09月28日 | 三田だより
詩吟教室では、釈月照『将に東遊せんとして壁に題す』、藤井竹外『吉野懐古』、上杉謙信『九月十三夜陣中の策』、西郷南州『失題』、頼山陽『天草灘に泊す』をお稽古しました
いいなぁ〜、長き年月を生き延びてきた日本由来の漢詩です
リタイアしたら、趣味の世界に没頭する。それが江戸時代からの御隠居さんの立ち居振る舞いなのですね
芸は身を助ける。健康寿命を伸ばす手軽で、省エネルギーの方法なのです

In the Shigin class, we practiced Shaku Gessho's "Masani Touyu sen toshi heki ni daisu", Chikugai Fujii's "Yoshino kaiko", Kenshin Uesugi's "Kugatsu jusan-ya jinchu no saku", Nanshu Saigo's "Shitsudai", and Sanyo Rai's "Amakusa nada ni hakusu".
I love these Chinese poems of Japanese origin that have survived for so many years!
When you retire, you devote yourself to your hobbies. That has been the behavior of retired people since the Edo period.
Art helps you live well. It is an easy and energy-saving way to extend your healthy life span.



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