先日、ちょい飲みの仕上げに、蕎麦屋「茂」さんに寄ってみました。せいろに「そばの実入り炊き込みご飯(小)」を付け、美味しくいただきました。

会計のとき、かたわらにサービスとして置いある「天かす」の小袋をいただきました。これが存外の旨さなのです。
お金を払い、炊き込みご飯が美味しかったことを告げ「そばの実の雑炊が大好きなのですが、やってますか。次回、いただきたいので」とたずねたら、午後11時からのメニュー(800円)にあるとのこと。近いうち食べてみようと思います。
この「茂」さんには、以前から、店頭スタンド灰皿が置かれているので、帰宅途中、ときどき一服させていただいています。
The other day, I stopped by the soba restaurant Shigeru to finish up my drink. I served it with "Takikomi rice (small) with buckwheat seeds" on the bamboo steamer and enjoyed it deliciously.

会計のとき、かたわらにサービスとして置いある「天かす」の小袋をいただきました。これが存外の旨さなのです。
お金を払い、炊き込みご飯が美味しかったことを告げ「そばの実の雑炊が大好きなのですが、やってますか。次回、いただきたいので」とたずねたら、午後11時からのメニュー(800円)にあるとのこと。近いうち食べてみようと思います。
この「茂」さんには、以前から、店頭スタンド灰皿が置かれているので、帰宅途中、ときどき一服させていただいています。
When I paid the bill, I was given a small bag of "tenkasu" (fish cake), which was placed on the side of the table as a free service. This was unexpectedly delicious.
After paying the bill, I told them how delicious the takikomi-gohan was and asked if they served zosui, a rice porridge with buckwheat seeds, as I love it. I asked if they did. They told me that it was on the menu from 11:00 p.m. (800 yen). I will try it soon.
"Shigeru" has always had an ashtray in the store, so I sometimes have a smoke on my way home.