今、テレビ朝日「マナブ!旬の産地ごはん」を視聴しています。地域は東洋大学校友会神奈川県支部の地元・川崎市です。

私は、川崎市が古くから梨の産地とは知っていました。私が川崎市に住んでいた時、JR南武線沿いの梨の畑を、しばしば見たことがあります。柿の産地でもあり、まさに大都会のイメージがある川崎市はフルーツの街でもあるのですね。

先日、私は横浜市内を散歩の途中、たくさん実をつけた柿の木をスマートフォンで写真を撮りました。その中に一つが、完熟した真っ赤な柿でした。

私が子どもの頃、柔らかくなった完熟した柿を、柿の木に登って採って食べました。
そういえば、私の故郷である福島県は柿の大産地でした。
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Now, TV Asahi "Manabu! I watch seasonal production center rice". The area is hometown, Kawasaki-shi of the Toyo University alumni association Kanagawa Branch.
I knew Kawasaki-shi being the production center of the pear for a long time. When I lived in Kawasaki-shi, I have often looked at the field of the pear along JR Nanbu Line. It is the production center of the persimmon, and Kawasaki-shi with the image of the big city is right a town of the fruit.
I took a photograph with a smartphone with the tree of the persimmon which produced a lot of fruits in the middle of a walk in the Yokohama city the other day. One was the bright red persimmon which ripened fully in that.
I climbed the tree of persimmon and picked the persimmon which ripened fully that I softened in the days of a child and ate.
That reminds me Fukushima that was my hometown was a large production center of the persimmon.