遅ればせながら、新年おめでとうございます。
今年もよろしくお願いいたします。
寒い日はオーヴンで暖まろう!ではなく。。。😅
レシピブログを彷徨っていたらチェダーチーズのクイックブレッドなるモノに出会いました。
強力粉ではなく普通の小麦粉を使い、イーストなしでベイキングパウダー使用,となっていたのでケーキのようだわね、とやる気になったワケです。
作り方をみると、粉類にバターを切り混ぜて、卵+牛乳を加え混ぜて焼く、となっているのでスコンにも似ているような。。。
もう少し焼き色が欲しかったかな?
しっとり焼き上がりました。
チーズたっぷり。
緑色はネギ。
Ingredients
- 2 cups all-purpose flour
- 4 teaspoonsbaking powder
- ½ teaspoon salt
- ⅛ teaspooncayenne pepper
- ¼ cup cold butter
- 1 cup shredded sharp cheddar cheese
- 2 tablespoonsshredded Parmesan cheese
- 1 green onion finely chopped
- 2 eggs
- 1 cup milk
- 3 tablespoons granulated sugar
Instructions
- Preheat oven to 350°F. Grease an 8" x 4" loaf pan.
- Whisk dry ingredients in a medium bowl.
- Using a pastry cutter or a fork, cut in butter. Stir in cheeses and green onion.
- In a separate bowl, whisk eggs until foamy. Add milk and sugar.
- Add wet ingredients to the dry mixture and stir just until moistened, do not overmix.
- Pour into prepared pan and bake 50 minutes or until a toothpick comes out clean.
カリカリベーコンとか飴色玉ねぎとか入れても美味しそうデス。