Jolly Good❣️Jolly Baking & Cooking 

お菓子を焼くこと、映画を観ること、猫!
好きなことについて書いています。

今年初ベイキングはクイックチーズブレッド 

2025-01-04 | breads / buns
遅ればせながら、新年おめでとうございます。 
今年もよろしくお願いいたします。

寒い日はオーヴンで暖まろう!ではなく。。。😅
レシピブログを彷徨っていたらチェダーチーズのクイックブレッドなるモノに出会いました。
強力粉ではなく普通の小麦粉を使い、イーストなしでベイキングパウダー使用,となっていたのでケーキのようだわね、とやる気になったワケです。
作り方をみると、粉類にバターを切り混ぜて、卵+牛乳を加え混ぜて焼く、となっているのでスコンにも似ているような。。。

もう少し焼き色が欲しかったかな?


しっとり焼き上がりました。
チーズたっぷり。
緑色はネギ。

Ingredients

  • 2 cups all-purpose flour
  • 4 teaspoonsbaking powder
  • ½ teaspoon salt
  • ⅛ teaspooncayenne pepper
  • ¼ cup cold butter
  • 1 cup shredded sharp cheddar cheese
  • 2 tablespoonsshredded Parmesan cheese
  • 1 green onion finely chopped
  • 2 eggs
  • 1 cup milk
  • 3 tablespoons granulated sugar

Instructions

  • Preheat oven to 350°F. Grease an 8" x 4" loaf pan.
  • Whisk dry ingredients in a medium bowl.
  • Using a pastry cutter or a fork, cut in butter. Stir in cheeses and green onion.
  • In a separate bowl, whisk eggs until foamy. Add milk and sugar.
  • Add wet ingredients to the dry mixture and stir just until moistened, do not overmix.
  • Pour into prepared pan and bake 50 minutes or until a toothpick comes out clean.
カリカリベーコンとか飴色玉ねぎとか入れても美味しそうデス。