冷たい雨の一日でした。
新しい料理
sticky slow roast belly of porkに挑戦しました。
挑戦ってほどのことはないのですョ、ほんとは。
下ごしらえもほとんどいらないんですから。
ただ調理時間がとっても長い。 なんたって
3時間半。
ポイントは
Pork belly needs a combination of slow gentle heat to tenderise the meat, plus a shorter blast at a higher heat to crisp up the skin.
だけですの。
塩コショウで下味をつけたポークの塊を160度のオーブンで1時間。
1時間たったら取り出して肉汁/脂をかける。
この時大活躍するのが
baster。
これがないとbasting は大変な作業です。火傷の危険
大!
オーブンに戻してあと1時間半焼く。 途中20分毎にbaste する。
蜂蜜+クミン+チリを混ぜたものでglaze すると…
いかにも香ばしそうな良い焼き色がつきました。
slow roast ってくらいですから比較的低い温度でゆっくりローストします。 すると・・・
むひょ~~柔らかい! こんなに柔らかく焼きあがるんですねー。感動。
脂身の脂は適度に落ちてしつこくありません。
ですから表面はサクッの後、しゅわぁぁぁ(口の中で溶けます!)デス。
美味しい~~~~っ♪
*******************
While I was cooking... 一方その頃Pippa姫は・・・
The oven was on for more than 3 hours, and it was really cold today.
The dryer is directly across from the oven.
Naturally Pippa knows where to be!
She tried to go into the dryer, but the door was shut, and the dryer is on top of the washing machine!
She can't jump up and open the door at the same time by herself.
So... she did what she knows to be the trick that would work.
Namely... standing on her hind legs with her front paws on the door of the washing machine, she looked at me meaningfully.
IT WORKED!!
I understood that I was ORDERED to open it. sigh...
She jumped into the dryer and decided to settle herself down there.
She enjoyed being in the dryer for more than 3 hours, too!