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cranberry & cream cheese muffins

2017-01-31 | cakes / fruit

焼けました~♪


クランベリーは少量の砂糖を加えて軽く煮ておきます。
生地は、クランベリー以外の材料を混ぜるだけ。

マフィンライナー(敷紙)を敷いた型に生地を流し入れ、クリームチーズミクスチュアとクランベリーを載せてオーブンへ。


170度で25分ほど焼くと出来上がり。




クランベリーの酸味とクリームチーズの濃厚さがナイスマッチ!
オリジナルのレシピを参考に・・・
生地用の砂糖の量は180gに減らしました。
ヨーグルトを大匙2杯ほど加えました。

参考にしたレシピ↓↓↓

Cranberry & cream cheese muffins  Good Food
100g soft cheese
250g caster sugar
175g cranberries
200g plain flour
2 tsp baking powder
2 egg
75ml flavourless oil, such as sunflower
1 tsp vanilla extract

Method

Heat oven to 190C/170C fan/gas 5. Line a 12-hole muffin tin with muffin cases. Beat the soft cheese with 25g of the sugar and chill until needed. Heat the cranberries together with another 25g of sugar until they start to pop. Mash lightly and cool.

Sift the flour into a large bowl and add the remaining sugar, baking powder and a pinch of salt. Add the eggs, oil, vanilla and cranberry mixture, and stir together. Don’t worry if the mix looks a bit lumpy. Divide it between the cases, they should look about two-thirds full. Make a small dip in the centre of each and put a blob of soft cheese in. Bake for 25 mins or until risen and golden. Cool on a wire rack.

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